perjantai 15. marraskuuta 2013

Assi, ensimmäinen oma pikkupentuni.


Tervatulen Azusa
Assi 9-viikkoisena pihalla.
10.3.2011
Narttu
Ruskea
Omistaja: Sara Kumpulainen
Kasvattaja: Riikka ja Saku Tervatuli

Terveys: Polvet O/O ja silmät ok, sydänäänet ok (27.10.2012)

Assia voisi kuvailla parilla sanaa näin aluksi; rämäpää ja huoleton. Ne sanat kuvaavat kaikista parhaiten rakasta ensimmäistä omaa koiranpentuani josta on nyt kasvanut jo aikuinen koiraneiti. :)

Aloin toista koiraa miettimään jo tammikuussa 2011 Bollin ollessa minulla vasta jonkin aikaa, mielestäni Bolli tarvitsi kaverin, jonkun jonka kanssa voi jakaa ilot ja surut sekä jonka kanssa voi pitkin päivää ottaa painimatseja sekä lämmitellä kyljessä. Vaikka minulta se sai nuo yllä mainitsemat asiat ihmisen kanssa mutta mielestäni jotain puuttui.
Niin meni melkein parisen kuukautta ja jo laitoin kyseisen ajatuksen takavasemmalle.Olin sitten työharjoittelussa eräässä eläinkaupassa Riihimäellä ja huomasin ilmoituksen jossa myydään kääpiöpinserin pentuja, silloin pennut eivät olleet vielä syntyneet. Otin yhteyttä Riikkaan kertoen minkälainen perhe olisi pennulle tarjolla. Noh sitten koitti suuri päivä ja pennut syntyivät 10.3 aamuyöstä; kaksi urosta ja yksi narttu. Olin suunnitellut narttua itselleni ja kuulin että ainut narttu olisi jo varattu muualle. Lähdin etelään reissuun vielä tuolloin samaan aikaan kun tulos oli epäselvä, tuleeko minulle koiraa vaiko ei. Kävin hotellin koneella aina tilannetta katsomassa ja pentujen ollen jotain alle viikkoisia, Riikalta tuli ilmoitus sähköpostiini, että narttupentu onkin vapaa ja olenko edelleen kiinnostunut ja olinhan minä!

Riihimäen näyttely 5/12
Niin saapui vappu 2011 ja hain pikkuisen Assin junalla ja bussilla Riihimäeltä ja siitä alkoi meidä yhteinen taival.

Assi on luonteeltaan todella “tättähäärä” joka paikkaan ensimmäisenä tunkemassa ja tutustumassa.
Siksi olenkin todella onnellinen että Assi onkin tämmöinen rämäpää, se on saanut Bolliin erilaista rohkeutta ja näkökulmaa asioihin, kaikkea ei tarvitse ottaa epäilevästi, Assin motto olisi varmasti että “relaahan frendi vähän!“ ;)


Rakastaa yli kaiken lapsia ja niiden kanssa leikkimistä. Hellittelyt ja hieronta kuuluu neidin lempitouhuihin myöskin. Uimista ja suihkusta käymistä (verraten esimerkiksi Bolliin joka taas rakastaa näitä) Assi ei tykkää, menee veteen kyllä mutta vasta kun Bolli on ensin mennyt.

Harrastan Assin kanssa nyt enimmäkseen koiranäyttelyitä joista on mukavasti tullutkin hyviä tuloksia, iloksemme saimme viime toukokuussa Tampereen isossa näyttelyssä varasertin, josta olemme todella ylpeitä!Olemme myös joillain kursseilla käyty sekä harrastettu itsenäistä Tokoilua.


Assi oli sijoitusnarttu mutta purimme kasvattajan toimesta sopimuksen jolloin Assi siirtyi minulle kokonaan. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. ;) Toivon mukaan pullaisia oloja! :P

- Sara
Tampereen koiranäyttely  5/13 ERI,AVK1,SA,PN3,VARA-SERT <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti