perjantai 15. marraskuuta 2013

Robin, minun lempiesiintyjäni


kevät 2012 © Anna Asukka
Robin Mascot
lämminverinen
ruuna
27.5.1998
Omistaja:Sara Kumpulainen
Kasvattaja:Lime Stable

Robin; suloinen karvaturpani joka ilahduttaa minua päivittäin. 
Yhteinen taival Robinin kanssa alkoi vuonna 2012 keväällä kun hyvän ystäväni Annan kanssa etsimme ylläpitohevosta, kuitenkin sattuma tapahtui ja Robin tuli elämäämme. Lupasin jo silloin Robinille etten koskaan IKINÄ siitä luovu eikä sen tarvitse enää murehtia minkälaiseen kotiin pääsee.(Elämässä ollut 8.omistajaa jos minutkin laskee mukaan. )

Robin on luonteeltaan peruskiltti polle; kaikki toimenpiteet sujuvat moitteetta. Onhan ukko entinen kunnon ravuri ollut joskus kunnes jalasta katsesi hankoside. Toisaalta jos voi sanoa niin onneksi, muuten Robin ei olisi elämässäni mukana. 
Robin on siitä hauska tapaus kun sen kanssa voi harrastaa melkein mitä vain; voi niin aikuiset kuin lapset ratsastaa, niin kokematttomat kuin kokeneetkin(niitä tottakai hiukan testaa. ;) ) Robin on ollutkin talutusratsuna sekä alkeistunneilla.
Voi myöskin ajaa, siitä Robinille vai vanhat ajat tulee mieleen, jolloin vauhtikin voi olla sen mukaista. 

Tulevaisuudessa olisi haavena päästä c-ajolupakurssille Robinin kanssa, vaikka kilpaa en sillä enää voi ajaakkaan iän sekä entisten omistajien ajokiellon takia. Hyvä opetuspolle moneen asiaan! <3

Ensitapaaminen voi olla aina pelottava, moni onkin kysynyt että onko hevoseni jotenkin vihainen ja vastaan aikalailla aina samaan tapaa naurahtaen, se on Robinin tyyli vain. Nyt moni ihmettelee mitä ukkoni oikein tekee. Noh se vetää korvat oikein luimuun kun olet noin metrin päässä kun tulet ihan "iholle" nostaa korvat hörölle. Selvityskin on tehty ja Robinin sukupuussa on semmoinen ori joka on ollut luonteeltaan kovin säpäkkä(talutettu metalliputkilla jne.) ja jotain sieltä on sitten periytynyt Robinillekin pientä säpäkkyyttä, kuitenkaan pahaa tarkoittamati. Robinin puoliserkulla jonka olen tavannut, on myös samoja oireita.

Ensimmäisiä ratsastuksia "kotona" 2012 © Anna Asukka
Ratsastaessa Robin on kuulias ja rento kunhan ratsastaja(tällä nyt tarkoitan aikuista ilman taluttajaa, taluttajasta muuten ottaa aina tuen eikä silloin välitä jos ratsastajaa hiukan jännittää.) on sitä myöskin, pieni jännitys tarttuu myös tähän herraan helposti. Robin on reipas ratsastettava mutta koskaan kuitenkaan ei ole mikään käsistä lähtijä. Tykkäisi vain tykittää lujaa.;)
Askeleet ovat kovin ravurimaiset; korkeat ja menevät. Käynti mielestäni todella tasaista, ravi taas AIVAN hirveää, vieläkään melkein 2 vuoden yhteiselon aikana en ole päässyt kunnolla harjoitusravaamaan niin että olisin saanut rytmistä kunnolla kiinni. Korkeaa ja pitkää siis.
Tässä vaiheessa ekaa kertaa kokeilevat eivät uskalla kun pienen suostuttelun jälkeen laukkaamaan koska ravin jälkeen on aina hiukan järkyttynyt( muistan ensimmäisen ratsastuskerran Robinilla kun eilisen päivän) olo, mutta laukka se vasta ihanaa onkin; oikein keinulaukkaa ja pehmeää menoa.
On kuitenkin opetettu perusratsun alkeet ja osaa mennä muodossa kokeneella ratsastajalla(pari alkeistuntilaistakin saanut hevoseni menemään muotoon ihan tahtomattaan) Robinilla siis yritys kymppi kaikessa! :)

Semmoinen minun Robinini on; oma lempiesiintyjäni. <3

-Sara
2012 © Anna Asukka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti